Recht in je Stad:

betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar, voor particulier en mkb.

FAQ

  1. Wat is het verschil tussen een jurist, advocaat en een meester? Alle drie kunnen professional zijn op het gebied van de juridische dienstverlening, maar de titel advocaat en meester zijn wettelijk beschermd. Soms verplicht de wet dat u zich in de rechtbank laat bijstaan door een advocaat. Alle andere zaken kunt u overlaten aan een jurist die doorgaans tegen goedkopere tarieven werkt. Het gemiddeld uurloon van een advocaat is euro 200,- ex btw, die van de kantoorhoudende jurist euro 125,- ex btw, die van Recht in je Stad 99,- maar er wordt met vaste prijzen gewerkt, zie onze diensten.
  2. Wanneer kan ik een jurist inschakelen? Zodra er een juridisch probleem is kunt u altijd eerst een jurist inschakelen die beoordeelt of u wel een advocaat nodig hebt.  Beter is nog een jurist preventief, dus voordat het geschil ontstaat, te vragen om advies en/of beoordeling.
  3. Waarom biedt Recht in je Stad de meest concurrerende prijzen op het gebied van juridische dienstverlening? Recht in je Stad is een virtueel kantoor zonder bla-bla. U hoeft dus niet te betalen voor de dure auto, de secretaresse, het mooie kantoorinterieur of tussentijdse lunches in de stad. U profiteert optimaal van de brede ervaring die is opgedaan (ook proces) en wij zijn wel vriendelijk voor uw beurs. Echter als u direct contact wenst aan huis of op een andere gewenste locatie, is dat altijd mogelijk.
  4. Heeft het wel zin om een jurist in te schakelen: overtreffen de lasten de baten niet? Zie het antwoord boven. Door de zeer aantrekkelijke tarieven wordt het mogelijk om van een kleine zaak ook een principekwestie te maken. Met name de "legal" e-mail heeft zeer vaak een positieve en verrassende uitkomst!
  5. Hoe snel wordt mijn opdracht verwerkt ? We streven ernaar om uw opdracht binnen een werkweek uit te werken. U hoeft nooit lang te wachten.
  6. Hoe lang duurt het voordat de andere partij reageert? Dat varieert van een tot drie weken. 
  7. Wordt mijn zaak een rechtszaak? Dat kan in sommige gevallen inderdaad het laatste redmiddel zijn, maar wij streven er absoluut niet naar. Liever onderhandelen wij met de tegenpartij. Vinden wij dat u sterk staat, dan staan we u bij op No Cure No Pay basis. Niets behalen niets betalen!
  8. En wat als een rechtszaak onvermijdelijk is? Dan wordt u meestal zelf gedaagd, maar geen paniek. Ook in dat geval kunnen wij u met spoed bijstaan.
  9. Staat Recht in je Stad ook klanten bij buiten de regio Alkmaar? Ja doordat wij onze diensten aanbieden op het internet werken wij in heel Nederland, bij alle rechtbanken. 
  10. Kan ik nadat de dienstverlening is beëindigd nog een na-rekening verwachten? Nee, natuurlijk niet! (behoudens andersluidende afspraken)